F Předsevzetí - Another Dominika

Předsevzetí

Tenhle článek se většinou píše na přelomu roku. A já věřím, že jste jich přečetli víc než dost.
Já si předsevzetí nedávám. Už nikdy. Spíš si tak vždycky usmyslím, co bych ten rok chtěla změnit. A jo, možná by to někdo mohl považovat za to, že si vlastně předsevzetí dávám, ale nechci se tu pouštět do polemizování, jelikož tenhle článek píšu okolo druhé/třetí hodiny v noci po tom, co jsem vzdala učení práva (já už ani nedokážu říct definici práva a fakt netuším, co budu dělat na zkoušce - nejspíš si zalezu do postele a budu dělat, že neexistuju) a po tom, co jsem se pustila do počítání matiky a moje zoufalství došlo do krajní meze. Opět. 
Každopádně se mi už podařilo všechna má "předsevzetí" nedodržet.

1. Začnu cvičit.
Ok, nezačnu prvního, to by bylo moc nápadný. Začnu druhého. Začala jsem. Pátého jsem skončila. Po tom, co jsem (zas a znovu) usla někdy nad ránem, moje tělo ráno nevstalo a bylo po cvičení.
2. ledna - 5. ledna

2. Přestanu pít alkohol.
Aby to nevyznělo špatně, nejsem žádný alkoholik. Spíš přesně naopak. Nepiju už skoro vůbec a stává/stával se ze mě abstinent. A tak jsem chtěla skoncovat i s tím zbytečným nahodilím skleničkám vína. Jenže zkouškové dělá divy, a tak když taťka načal flašku vína, nešlo odolat.
1. ledna -  8. ledna

3. A přestanu pít kafe.
..no možná v příštím roce..
1. ledna - 6. ledna

4. Budu jíst zdravě.
Jelikož ve dvě ráno jím brambůrky a k večeři jsem měla čokoládu, asi všichni víme, jak to dopadlo.
1. ledna 0:00 - 1. ledna 9:30

5. Přestanu utrácet.
..ale ty boty na zimu jsem fakt potřebovala. A vůbec nevadí, že moje kreditka vypověděla funkci a v obchodě mi ji odmítli vzít (alespoň už skutečně přestanu utrácet, protože já a jednání v bance nejde dohromady, když jsem si tam naposled šla vyměnit kartu za bezkontaktní, odešla jsem se svojí starou kartou a s jakousi bezkontaktní nálepkou, kterou jsem nepochopila, hlavně že ji mám pojištěnou a díky tomu mi neustále strhávají peníze z účtu).
1. ledna - 7. ledna

6.  Konec prokrastinace.
To se mi dařilo úspěšně až do období po prvních zkouškách v lednu. Pak to začalo. Prokrastinace jak blázen skládající se hlavně z toho, že doháním všechno to, co mi za ty měsíce uniklo v bulváru. Věděli jste třeba, že Voxel má dítě? ..že Leoš Mareš má nějakou novou přítelkyni, se kterou to vypadá na vážno? ..že je enormě moc rozvodů, nevěr, zasnoubeních a svateb? Dá to fušku se v tom všem zorientovat.
1. ledna - 7. ledna

7. Optimismus
Už jsem se tu zmiňovala o svém zoufalství?
1. ledna 0:00 - 1. ledna 0:01
 A jak jste na tom s předsevzetími vy?
Daří se vám je dodržovat?

CONVERSATION

32 komentářů:

  1. Skvělý článek, jsme na tom nějak hodně podobně. Taky si nedávám předsevzetí, spíš si jenom řeknu, co bych chtěla změnit, ale striktně se toho nedržím. Cvičit jsem dokázala týden, pak jsem se vrhla do učení na pololetní písemky a rázem to skončilo + ještě každá sladkost je přece dobrá na nervy! :D :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  2. Já si nikdy předsevzetí nedala, pokud chci něco v životě změnit, tak to udělám hned :)) Super článek!

    OdpovědětVymazat
  3. Páči sa mi hlavne ten optimizmus, to je podľa mňa najdôležitejšie! :)
    stylebymyself.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem strašně moc ráda, že se mi podařilo přenést trošku toho optimismu do článku! :)

      Vymazat
  4. Ja si nikdy žiadne nedávam a ani som si nedávala. Keď niečo chcem, nepotrebujem začínať "od pondelka", "od ďalšieho mesiaca" a pod., ale spravím to hneď, najlepšie ešte v ten istý deň. Aj si niekedy poviem, že ok, zajtra spravím toto a toto, ale potom mi hneď napadne: "A prečo nie dnes?" tento spôsob je na to dosť dobrý, síce ešte stále prokrastinujem čo sa týka učenia, momentálne sa na mňa spoza notebooku pozerá kôpka učebníc, ale to zvládnem aj neskôr :D
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to zvládneš! :) Já vždycky obdivuju lidi, co dokáží něco změnit hned. Mně se to občas taky zadaří, ale vždycky mám problém, abych to změnila na nějakou delší dobu ;)

      Vymazat
  5. Domi, to mě pobavilo :D co se ale týče cvičení, tak bych to neházela hned do žita, vždyť cvičit úplně každý den přeci nejde :) takže když to pátýho nevyšlo, můžeš cvičit zas šestýho :D
    Jo a co se týká kafe... :D tak to nekomentuju :D na tom jsem úplně stejně :D
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! :D Já vím no, jsem ostuda.. ale mám v plánu se aspoň k nějakému pohybu zase vrátit, ale teď nějak mi na to nezbývá síla a musela bych se vyloženě nutit, což nechci.. Tak uvidím, jak to všechno dopadne :)

      Vymazat
  6. Hezky pojatý článek :) I když ne zrovna moc motivační :D Já si předsevzetí tak trochu dávám, tenhle rok si je teprve musím ještě pořádně sepsat, ale dávám si tkaová, která chci opravdu splnit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :)) On ani neměl být motivační, necítím se na to, někoho motivovat ;) Tak držím palce, aby jsi si je splnila :)

      Vymazat
  7. Pobavila jsi :D já už si nějaký ten rok žádné předsevzetí nedávám

    OdpovědětVymazat
  8. Haha článek mě moc pobavil :) Předsevzetí is loading, furt nad tím přemžšůím, jestli si nějaké dám :) Musí být opravdové, ně takové ty klasiky, když nevíš coby (mě přijde) jako přestanu kouřit, začnu cvičit. No uvidíme, řekla jsem si, že to pořádně promyslím po zkouškovém :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda! :D Doufám, že ti zkoušky všechny vyšly a předsevzetí už nejsou v procesu "načítání" ;)

      Vymazat
  9. ja som si povedala ze sa zacnem hlavne sebe venovat a to tak ze som zacala chodit na jogu a citat viacej knih ako doposial, joga je nieco nove v mojom zivote a velmi mi to zmenilo moju mysel a zivot ;) takze mam rada precavzatia ! :)

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Krásná předsevzetí! :D
    Já mám jen jedno jediné a to je nechat vše špatné ve starém roce a do nového jít s úsměvem a optimismem :).

    OdpovědětVymazat
  11. Haha. Ja som svoje jediné predsavzatie porušila tiež hneď po pár dňoch. Chcela som tráviť menej času v práci, bohužiaľ, priznávam, že to OBJEKTÍVNE asi nepôjde. Nuž, človek mieni...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama :D ..ikdyž teda kolik času budeš trávit v práci moc ovlivnit nemůžeš, ale snad se to časem zlepší :)

      Vymazat
  12. Držím palce at to vydrží aspoň do března :D Není to o novém roce, člověk musí opravdu chtít.. pak jde vše !
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já spíš doufám, že třeba v březnu začnu svoje předsevzetí dodržovat ;) To si taky sice myslím, ale realizace stále pokulhává.. nejspíš mi chybí to pravé zapálení do toho :)

      Vymazat
  13. S tou kávou a utrácaním ťa viem úplne pochopiť. :D
    http://www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  14. Tenhle článek mě v celku pobavil protože se naprosto shoduje se mnou a tím, když si dám přesně takové předsevzetí:D jinak moc povedené!:)
    FASSHION MIND

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, děkuju moc! Jsem ráda, že v tom nejsem sama :D

      Vymazat
  15. Ja si predsavzatia dávam, ale vždy to dopadne tak, ako to opisuješ v článku. :D Čo už. Ale verím, že na to, aby sme niečo zmenili, nepotrebujeme 1. január. :)
    SweetSunshine

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V to věřím taky, ale ten Nový rok k tomu vždycky tak nějak svádí.. ;)

      Vymazat
  16. No většinou to mám podobně jako ty :D Ale rozhodla jsem se, že když se mi něco nepovede nebo to poruším, nebudu čekat na další rok, ale hned další den začnu znova :D
    Jinak pěkný a vcelku vtipný článek! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já se taky chystám začít znovu.. kdo ví, třeba už 1. února ;)

      Vymazat