F #vejškalife aneb zkouškové je tu - Another Dominika

#vejškalife aneb zkouškové je tu

Je leden. Postrach všech vysokoškoláků. Zkouškové. A tak jsem tady s dalším článkem (a možná i posledním) z mé oblíbené rubriky #vejškalife.  A předem upozorňuju, abyste tento článek brali s nadhledem a s rezervou.

  • Řekněte mi, jaký cvok si dá dvě zkoušky ve dvou dnech? Ano. Já. Ale v klidu. Mám plán.
  • Můj plán se skládal hlavně z toho, že jsem si dala tu nejvíc nejmotivovanější tapetu ever.
  • Ale tapeta se to za vás nenaučí, že jo.. :D


  •  Ono totiž se to nejde naučit. Jakože fakt ne. Ikdyž tam jdete s pocitem, že jste pro to udělali vše, nestačí to.
  •  S láskou vzpomínáte na váš milovaný gympl (který jste jen tak mimochodem úpně nesnášeli).
  • Ještě s větší láskou vzpomínáte na každou písemku, na každý zkoušení, který jste tam zažili. Když už nic jiného, alespoň jste věděli, z čeho se na to učit.
  • Tady jste naprosto zmatení a máte tolik materiálů, že se vlastně ani nemáte z čeho učit.

  • Závidíte pokaždé, když si u někoho přečtete, že ho čeká maturita, ale ještě nemá nic zpracováno, jelikož prokrastinuje. Vy totiž nemáte ani čas na prokrastinaci. A ano, je to možné.
  • Najdete si pět studijních plánů pro váš obor, z nichž jakž takž by měl platit jeden. Z něho se dozvíte, že se celý váš příští semestr v podstatě skládá z volitelných předmětů. Seznam volitelných předmětů nikde.
  • Po pár hodinách hledání ho najdete. Ale samozřejmě to, co si vyberete, je ve stejný čas. A všechny volitelný předměty se odehrávají hodinu cesty od koleje (jestli mi ještě někdy někdo řekne, že nemá ani jednu hodinu na Žižkově, přísahám, že mu otluču učebnici o hlavu). 
  • Takže pokud se mi podaří dodělat rozvrh a všechny předměty mi schválí, čeká mě každý den několikrát cesta tam a zpátky, dva dny školy do půl osmý večer, protože to jinak nemám šanci naskládat.
  • Už se moc těším.
  • Ale nejdřív musím pořešit zbytek zkoušek.
  • Jsou zoufalá.
  • A držte mi palce.
 A všem z vás, kteří máte zkouškové, nebo vás teprve čeká, držím palce a přeju pevné nervy!
A to samé platí i pro vás, co máte před sebou pololetní písemky!

P.S. Mohli byste mi vy, vysokoškoláci, napsat, co studujete za obor, jestli splnil vaše očekávání, jestli jste spokojené, kolik máte pokusů na zkoušky, nebo cokoliv, co jen vás napadne, moc děkuji! :)

CONVERSATION

51 komentářů:

  1. Ja sa na vysokú školu ešte len chystám a vďaka týmto článkom si to pomaly, ale isto rozmyslím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zas ne :D Já pořád doufám, že se to nakonec nějak dá.. a navíc každá vysoká má systém nestavený trochu jinak, to jenom já si musím vybrat vejšku, kde je na zkoušku jen jeden pokus :D

      Vymazat
  2. Viem dobre, že na vysokej škole tu bude asi takéto, aké to opisuješ, no stále nadávam na gympel. A snívam o tom, že už budem druháčka, nemčinu budem mať päťkrát za týždeň a nie päťkrát za deň. Aj tak všetci druháci, tretiaci atď hovoria, aké to máme ľahké, starať sa len o nemčinu a neriešiť ešte nič iné. No nič, každopádne, článok ma trochu pobavil, trochu vystrašil. Ale prajem ti veľa veľa síl pri zvládaní skúšok a celej školy. :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky na gympl nadávala, to je (asi) normální :D Ale určitě to zvládneš! :))

      Vymazat
  3. Ja som mala 4 skúšky v jednom týždni a to každý deň mám od rána do poobedia ešte prax a skúšky poobede :D dokopy 13skúšok za jeden semester takze poznám ten pocit :D ah aká som ja rada že som vsetko dala na predtermíny a uz iba dnes posledné dve skúšky (teda momentálne za dve hodiny uz iba posledná ktorú snáď spravím úspešne tiež) a koniec učeniu ...ah...to bude zivot zas na chvílku :D
    Držím palce!! Zvládneš to keď som to dala ja tak dáš aj ty! :)
    Me and my ART

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, tak to máš můj obrovský obdiv a moc ti gratuluju! ♥

      Vymazat
  4. .....a ja študujem bakalára na zdravotnú sestru, moje očakávania to nesplnilo pretoze no...to by bolo velmi na dlho. Ako páči s ami to a chcem to robiť kedze som sa nedostala na medicínu ale učiva je veľa, učíme sa zbytočnosti a v praxi to funguje úplne inak, vyžadujú od nás veci ktoré až tak podstatné nie sú a tie ktoré sú tak tým s až tak nevenujeme no prax je fajn :) veľa zaujímavostí to s ami páči :) ale je toho veľa fakt ... +máme strašne veľa praxe a ono sa to velakrát nedá stíhať keď celé doobedu som na praxi potom keď sú skuśky tak poobede na skuśky a poobede sa učiť keď mame prednášky tak proste do vecera v škole a v noci sa učiť a samozrejme cez prázdniny prax takze ani poriadna brigáda sa nedá velmi zohnať ...no ale tak ked je clovek šikovný tak si to dokáže zariadiť aby mal aj volno no velakrát to ide tǎzko...
    ....na mojej škole na SR mame myslím ze tri pokusy na skuśky ale profáci d´avajú aj osem opravných (mam spolužiakov ktorí urobili zopár skúšok az na 6-7krát :D ale to sú také na dohodu opravné termíny) a potom teraz čo som tu v Čechách v rámci Erazmu tak kazdy doktor dával predtermíny takze kazdy mal možnosť si to urobiť dopredu a potom v skúškovom je jeden riadny a tri opravné :)
    Me and my ART

    OdpovědětVymazat
  5. Hodně štěstí,ja stále studuji jak píšeš "nenáviděný gympl" :D


    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to ti držím palce :-) Ja sa teraz tiež učím na maturity a som z toho na nervy a to som začala len s 1 predmetom zatiaľ :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maturitu určitě zvládneš, nakonec to nebude tak hrozné, jak všichni pořád straší ;)

      Vymazat
  7. Přeji hodně štěstí u zkoušek! ☺

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Domi :) prvně Ti přeju hodně štěstí u zkoušek
    Já jsem studovala na bakalářským Management finančních rizik a teď studuju na navazujícím Pojistné inženýrství: Management finančních rizik. Já teda poctivě chodím na všechny přednášky a cvičení, takže mám všechny potřebný materiály a ke zkoušce přesně vím, co se učit, jen je toho vždycky milion, že jsem z toho unavená :D. Jinak obvykle máme 3 pokusy (na nějaký předmětu byly výjimečně 2). Když jsem na VŠ nastoupila, tak jsem neměla dobrý pocity, protože po SŠ to pro mě bylo úplně něco jinýho, takže jsem si docela dlouho zvykala a makala jsem v učení pořád, nedělala jsem v tom prváku nic jinýho. Druhák byl tak těžkej, ale měla jsem tam hodně oblíbených předmětů. A třeťák byl mazec, protože tam už jsem psala bakalářku a pak zkouškový, státnice a pak obrovská úleva :). A teď musím říct, že mě to navazující studium baví víc, jsou tam zajímavější předměty, jen je všude víc a náročnějších požadavků :).

    OdpovědětVymazat
  9. Přeju ti hodně štěstí Domčo! Všecko to určitě zvládneš :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  10. Myslím, že jsi to vystihla naprosto skvěle :D Mě čeká v pondělí třetí zkoušky, ty dvě jsem sice zvládla, ale nechci to zakřiknout :) a jo, vždycky, když si někdo stýská, jak je maturita těžká a jak NIC nestíhá, mám chuť ho profackovat, aby pochopil, co je to nestíhat a mít toho moc :D
    P.S. - u mě je kdyžtak nová giveaway :) :D
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
  11. Ja sa na výšku taktiež ešte len chystám, no vybrala som si univerzitu, alebo teda obor, ktorý ma baví, a preto dúfam, že pri skúškach alebo zápočtoch nebudem mať až takú nechuť sa to učiť :D Inak dúfam, že ti všetko vyjde a dáš všetky skúšky a aj ten rozvrh :)

    Caroline

    OdpovědětVymazat
  12. Haha, schuti som sa pri tomto článku zasmiala a som rada, že už mám toto obdobie života za sebou. Držím ti palec, nech to všetko zvládneš ľavou zadnou:)

    OdpovědětVymazat
  13. Super článok ! :) Dúfam, že sa ti podaria všetky skúšky ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  14. Tak to ti želám veľa šťastia. Úprimne, dosť sa výšky bojím, hoci mi bilingválny gympel nemám žiadny problém.

    OdpovědětVymazat
  15. Vtipný článek :D ať se ti to povede :)
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to mám dost podobně no.. :D Od pondělí jsem až doteď měla každý den zkoušku, bohužel, jsem nedala ty mimo obor, no tragédie.. :D A z příštího rozvrhu jsem taky děsně nadšená, 6 hodin v kuse sedět na zadku no, vůbec mi to nědělá problém.. -_- :D Ať se daří u zkoušek.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, tak to mě mrzí, ale příště už je určitě dáš! :) Držím palce! :)

      Vymazat
  17. Hoci sa neviem dočkať, kedy pôjdem na výšku (keďže aspoň konečne vypadnem z Prešova a pôjdem preč), viem, že to nebude o nič lepšie ako gympel, a tak sa snažím si - aj keď mám učenia a príprav na maturitu vyše hlavy - posledných pár mesiacov ako-tak užiť :D
    Ale držím palce ♥
    BEELIEVIN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tobě taky držím palce, maturitu určitě zvládneš :))

      Vymazat
  18. Zatiaľ som len gympli, ale po ňom by som rada išla študovať medicínu. Môžem ti povedať, že už teraz sa bojím, ako to dopadne :D Každopádne po týchto prázdninách to tiež nebude žiadne lážo plážo, keďže budeme mať asi 1000 písomiek. Tebe držím palce a strašne sa mi páči tvoj blog takže dávam odber :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já studuju Výživu a potraviny na ČZU. Teoreticky by mě to asi bavilo, v praxi nemáme zatím pořádně žádný předmět, co by se mi hodil. Chápu, že některé věci potřebujem, ale fakt nevím, k čemu potřebujem umět nadávkovat krmení pro krávu, když na ten obor šli všichni, co chtějí dělat výživu lidí :D Na zkoušky máme tři pokusy, když se najde někdo výjimečně hodný, dá se ukecat na čtvrtý pokus, ale většinou je to zbytečné, protože kdo to nedá 3x, nedá to ani pak. Jinak já si sebevražedně dala dvě zkoušky během tří dnů a naštěstí jsem je dala. No musela jsem, protože zkoušek mám 5 na 5 týdnů zkouškového :D A kdybych nešla ve zkouškovém, ubrali by mi jeden pokus, i kdyby byly termíny ještě během dalšího semestru. Jinak se studijními materiály to mám občas stejně jako ty :D Přeju pevné nervy, to zvládneš :)

    OdpovědětVymazat
  20. Držím ti palce, nech to zvládneš :) ja som ešte len na gympli v tretiaku, takže mám ešte chvíľu čas :D
    Jane´s World

    OdpovědětVymazat
  21. Ty to vždycky tak skvěle napíšeš. :D Jo, tapeta je super, ale bohužel bych na ni stejně neviděla, protože mám otevřený facebook, když se učím (nesnáším se za to). :D
    Já měla tenhle semestr jen jednu zkoušku a tu jsem udělala ve 13. týdnu. Teď mám "klid" na vypracování okruhů na státnice, které mám 2. února a na diplomku.. A jo, dělám miliony jiných věcí. A opravdu ani na tu prokrastinaci není čas. :D
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ♥
      Držím ti strašně moc palce, určitě to zvládneš :)

      Vymazat
  22. Great post dear!!
    Emma
    www.emmalovesfashion.com

    OdpovědětVymazat
  23. Držím palce! Já to znám, taky jsem to jednou takhle riskla a ono to vyšlo :) Hlavně ten zmatek v hlavě. Si pamatuju jak jsem se učila na státnice 6 týdnů a pak mi šla už hlava kolem a jen jsem se přehrabovala ve všech těch učebnicích a materiálech. Často jsem taky u toho dělala milion jiných věcí :D
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  24. úplne rovnaké pocity mám alebo teda poznám to, aj to s motivačnými obrázkami,citátmi a atď :D ..ja mam dve skúšky v jeden deň :D a tajne dúfam že aspoň jedna sa podarí..nieje nad to keď majú 2 predmety rovnaké termíny skúšok :/ a budˇrada že si môžeš zostaviť rozvrh, také niečo ja nepoznám :) no a prokrastinácia, to je môj strašiak :D

    OdpovědětVymazat
  25. Momentálně studuji mgr.obor na karlovce (orální historii-soudobé dějiny), docela nový obor co se teprve rozvíjí a je to super, na zkoušky máme tradičně 3 pokusy, na zápočty 2. Jinak očekávání docela splnil, je to tam super, lidé (vyučující) jsou tam super, ale letos končím, takže teď píšu diplomku a do toho zkouškové :D a na bakaláři jsem vystudovala antropologii ;) Super článek

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
  26. Drzim palce, ja som prvy rok bez skusok a musim povedat ze je to krasny pocit...len na oplatku som vacsinu sviatkou chora...hm a to uz ani nemam byt z coho, kedze stresu je menej ako v skole

    OdpovědětVymazat
  27. Lovely post! Good luck!!

    xo
    http://thepinkporcelaindoll.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  28. Som asi jediný student na gympli, ktorý je rád, že je ešte len na gympli. :D

    Bari Bircak

    OdpovědětVymazat
  29. Veľa šťastia ! :) Moja sestra práve prežíva to isté :D !
    Fashion Lovers

    OdpovědětVymazat
  30. Tak v tomto máš úplnú pravdu. Nám učiteľ ešte postavil tak otázky, že sme na ne nikto nevedel odpovedať. Akože, to bola hrôza

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  31. Domi, fakt ti držím palce, věřím tomu, že ty to zvládneš!!!! A celkem se za sebe stydím, protože jsem na gymplu a pořád na něj nadávám a teď vidím tebe, jak to máš tisíckrát horší.

    Benefit They're Real

    OdpovědětVymazat
  32. Musíš to mať ťažké. Ja som ešte na zakladke a oproti tomu. Neviem si to ani predstaviť.
    www.citygirl159.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  33. aká som ja rada, že som na gympli stále. :D
    a inak držím ti palce!! určite to zvládneš.

    OdpovědětVymazat
  34. Ako tak pozerám, vyzerá to byť na vysokej dosť ťažké a som veeľmi rada, že som stále na gymnáziu :D Veľa šťastia pri skúškach, zvládneš ich ľavou-zadnou! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Trošku depresiu si do mňa vliala, keďže mi treba pomaly ale isto vyplňovať prihlášky na vysokú. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, to jsem zas nechtěla! ..já pořád věřím, že se to nějak dá zvládnout, takže neboj :)

      Vymazat
  36. Haha, to si mě pobavila :D Já teď studuji vysokou v zahraničí a je to úplně jiné než v čechách. Tady jsem se musela učit jak blázen nesmyslný věci a ve Skotsku je to hlavně o dělání projektů a praktických vědomostech.

    STYLE WITHOUT LIMITS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně právě taky přijde, že tady je to o šprtání se "zbytečností" a spíše bych ocenila něco praktičtějšího.. no nevím, uvidí se ;)

      Vymazat
  37. Sakra, ženo, přeju hodně štěstí!
    Tvoje tapeta je úchvatná!
    Co studuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :D Studuju (spíše zatím se snažím studovat) Podnikání a právo.

      Vymazat
  38. Kruhový diagram nemá chybu :D

    OdpovědětVymazat