F Films II. - Another Dominika

Films II.

Nemám moc ráda dívání se na filmy, které jsem ještě neviděla. Vždycky mám strach, že to bude úplná blbost a taky se na ně nevydržím dívat bez toho, abych dělala ještě něco jiného. Kord, když se na ně dívám na notebooku, to už po pár minutách mám vedle v okénku otevřený internetový prohlížeč a z filmu chytnu maximálně tak hlavní pointu. A tak vždycky skončím u mých osvědčených klasik, které už znám nazpaměť.
Ale přesto jsem za poslední dobu zkoukla pár (alespoň pro mě) nových filmů, které jsou skvělé a nejspíš se zařadí do mých osvědčených klasik. 

Stážista - The Intern
Film, na který jsem se podívala hlavně kvůli Anne Hathaway, jedné z mých nejoblíbenějších hereček. A musím říct, že film mě vtáhnul do děje od první scény, což se moc často nestává, vlastně spíš nikdy nestává. První půlka filmu byla naprosto skvělá, ta druhá mě už bohužel tolik nebavila a ten konec? Proč happy end? Ale celkově to byla příjemná oddychovka a určitě jsem film neviděla naposled.


Love song - Begin Again

Film s jedním z nejlepších soundtracků. Vážně, po skončení filmu jsem další tři hodiny poslouchala jen písničky z něj a vlastně je poslouchám do teď. A celkově mě film příjemně překvapil. Netradiční pojetí nahrávání alba, ta energie, která ze všech vychází.. je vidět, že je film bavil. A mě taky.


Song One

Další film, na který jsem se podívala hlavně kvůli Anne Hathaway. Ikdyž tenhle film byl už od začátku něčím jiným. Žádná tuctová romantická komedie. Přeci jenom když v prvních minutách filmu vám bratra srazí auto, komedie se z toho stane těžko. Ale líbilo se mi, že to bylo zas něco jiného. Drama propojené s hudbou. Jen prosím příště jako zpěváka vyberte někoho jiného, někoho hezčího


Malý Princ - The Little Prince
Film, od kterého jsem nečekala vůbec nic. Přeci jenom nacpat knížku, kterou přečtete za hodinu do filmu, který má hodinu a půl, to je výkon. Ale asi nikdy jsem neviděla lepší animák. Líbilo se mi propojení příběhu Malého prince, letce a malé holčičky, která měla přeskočit dětství a stát se dospělou. Ale nejvíc mě nadchlo, že to je první film, u kterého se dozvíme i to, co se stalo pak. Jasně, je to jen jejich podání příběhu pak, ale klidně by to tak mohlo být, já jim to věřím. A vážně by mě na začátku filmu nenapadlo, že na jeho konci budu mít slzy v očích.


Nedotknutelní - Intouchables
O tomto filmu jsem četla na jednom blogu a pod příspěvkem se objevovaly samé pozitivní komentáře k filmu. A já s nimi musím souhlasit. Film bych nazvala takovou hořko-sladkou komedií. Některé scény mi už přišly až moc, moc přehnané, nepravděpodobné, ale celková myšlenka mě dojala.



A jaké filmy zaujali vás? :)

CONVERSATION

45 komentářů:

  1. Nedotknuteľní patrí k mojim najobľúbenejším filmom! Je nádherný, páči sa mi na ňom, ako je spracovaný, veľa scén je vtipných, no aj tak v celku pôsobí smutne. Okrem toho milujem ten soundtrack - Ludovico Einaudi je môj najobľúbenejší skladateľ a spojiť to s filmom bol skvelý nápad. <3
    Každopádne všetky filmy tu vyerajú zaujímavo, ja teraz mám asi štyri, ktoré si chcem pozrieť: Wild, Lída Baarová, Dánske dievča a Me before you. Ale tieto ma tiež zaujali, tak možno sa k nim prepracujem. :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Lídě Baarové jsem byla zrovna v úterý v kině a film se mi moc líbil.. ikdyž vzhledem k tématu to zní asi divně, ale až na pár zcén a Kříž v roli Hitlera, to byl hodně dobře zpracovaný film, hodně psychicky náročný, ale určitě bych se na něj chtěla podívat znovu :)

      Vymazat
  2. Vďaka za tipy, teraz sa mi to zíde ;) inak neviem či si na giveaway,ale na mojom blogu práve prebieha o kabelku Michael Kors, tak ak by si mala záujem môžeš sa zapojiť :)

    Dominika Makarová fashion blog

    OdpovědětVymazat
  3. Super typy, musím se podívat na ten love song! :) Animáky ráda nemám :/ Ale Nedotknutelní jsou super! Četla jsem i knížku a hlavně se mi líbí,že to je dle skutečnosti :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já animáky taky ráda nemám, dívám se na ně jen tehdy, když mám na ně vyloženě náladu :D

      Vymazat
  4. Skvelé tipy ! Poslednou dobou už vôbec neviem čo pozerať a z týchto som nevidela ešte ani jeden. Musím povedať, že na Stážistu som sa chystala, no nakoniec sa mi nepodarilo dostať sa naň do kina, takže si ho rada pozriem :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já poslední dobou (ok, pár měsíců) taky mám problém najít nějaký film, na kterých bych se chtěla podívat.. ALe možná je to i tím, že když už na nějaký zajímavý film natrefím, hned zapomenu, jak se jmenoval :D

      Vymazat
  5. Vybrala jsi super filmy Domčo! Intouchables naprosto zbožňuju a Stážistu, kterého jsem viděla nedávno jsem si taky moc oblíbila. Na Malého prince jsem zvědavá! :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Dej vědět, jak se to Malý princ líbil :)

      Vymazat
  6. Nevidela som ani jeden, ale ten song one vyzerá super :)

    OdpovědětVymazat
  7. ešte som ani jeden nevidela ale zaujali ma a hlavne ta drama, ale inak ja tiež ked si zapnem nejaky film malo kedy ho dopozeram napadne ma milion dalšich veci a potom už neviem aka je pointa filmu tak ho nesledujem vobec

    OdpovědětVymazat
  8. Malý princ ! Největší dokonalost co znám !

    OdpovědětVymazat
  9. Super typy. Sama poslední dobou na filmy moc nekoukám - přijde mi, že skoro všechny jsem viděla a nebaví mě koukat na nějaké více jak dvakrát (kromě klasik samozřejmě!) Z tvých typů jsem viděla jen Malého prince (jak knížka, tak film za mě skvělé) a Nedotknutelní (jeden z mých nej filmů). O Stážistovi a Love song jsem slyšela, ale nějak jsem na ně zapomněla, takže děkuji, že si mi je opět dala do paměti, a asi se na ně půjdu dívat, jelikož jsem nemocná a nějaké takové typy na filmy jsem potřebovala jako sůl! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak snad ti je už líp a filmy tě aspoň trochu zabavily :)

      Vymazat
  10. Z tohoto výčetu jsem viděla jenom Stážistu a z toho jsem bla úplně unešená! V září jsem byla v kině a běžela tam na to upoutávka a ta mě úplně dostala, že jsem pořád čekala až přijde premiéra. Nakonec jsme na něj nešli, tak jsem si ho stáhla čistě v aj bez titulků a bylo to moc fajn i v té aj, je srozumitelná a lehká, ten film mě nadchnul :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film je vážně skvělý :) A děkuju, že jsi napsala, že film je srozumitelný i v angličtině, musím teď na angličtině zapracovat, tak zkusím Stážistu i bez titulků, snad to půjde :)

      Vymazat
  11. Stydím se, že jsem Malého prince ještě nezhlédla, měla bych to napravit :)

    OdpovědětVymazat
  12. skvelý výber! na Stážistovi som bola v kine, a veľmi sa mi ten film páčil. Anne mám moc rada :) Malého princa som ešte nevidela no chystám sa! Ja som videla naposledy film Self/less čo je z trošku iného súdka ale bavil ma, kukni trailer na YT :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip! Zrovnaj sem přemýšlela, jaký film si o víkendu pustím :)

      Vymazat
  13. Ani jeden z týchto filmov žiaľ nepoznám, no aspoň mám čo pozerať :) Skvelý článok!

    OdpovědětVymazat
  14. Pěkný článek :) ani jeden z těchto filmů jsem neviděla, poslední dobou spíš sleduji seriály :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zas skoro vůbec nedívám na seriály, nějak mě moc nebaví.. Vlastně jediný, na který se dívám je Ulice, takže asi tak :D

      Vymazat
  15. Koukám, že to mám s filmy úplně stejné jako ty :D :) Na Stážistu jsem koukala nedávno a také se mi líbil. Nedotknutelní je můj oblíbený film, a Malého Prince jsem ještě neviděla, ale chystám se na to :)
    -M.

    http://lifestyle-story.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se zas chystám se kouknout na Malého prince ještě jednou, je to vážně jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděla :)

      Vymazat
  16. Na Malýho prince bych se ráda podívala, jako malá jsem ho četla furt :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  17. V Stážistovi som sa tak našla!! Anne má moju vysnívanú prácu♥ A Nedotknuteľní je moja srdcovka, okrem toho hudba, ktorá je vo filme je hraná mojim najobľúbenejším skladateľom, takže je to láááska!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si taky při sledování říkala, že by mi vůbec nevadilo mít takovou práci :D ..jen bych si ten čas líp zorganizovala, moc by se mi nelíbilo být v práci od rána do noci..

      Vymazat
  18. miluju Anne, Ďábel nosí Pradu je třeba luxusní, na ten první se podívám, ten neznám :))
    www.plesatazpevacka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďábel nosí Pradu jsem viděla už několikrát, taky je to moc dobrý film :)

      Vymazat
  19. Z tvých tipů jsem viděla jenom Intouchables, to je opravdu úžasný film a na ostatní se určitě podívám :) Já zrovna před chvílí dokoukala Room a můžu tenhle film rozhodně doporučit.

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem neskutečný antifilmař, ale nalákala jsi mě na Stážistu, asi dneska ten film zkouknu. Jinak na Malého prince se taky chystám, jsem na něj zvědavá!

    OdpovědětVymazat