F Czech Music - Another Dominika

Czech Music

Až když mě napadl nápad na tento článek, došlo mi, že vlastně nemám nejmenší tušení, co je teď "in", co se hraje v rádiích, na Óčku, na diskotékách. Ikdyž mainstream mi unikal vždycky. Můj hudební vkus je totiž zvláštní, posloucham interperety od rapu po punk a přijde mi to naprosto normální, zatímco okolí na mě zírá a nechápe, jak to můžu skombinovat.
K mému překvapení jsem zjistila, že poslední dobou poslouchám většinou už jen český muzikanty a k ještě většímu překvapení zjišťuju, že jsou skvělý. Jen bohužel/bohudík na to, jak jsme relativně malá země, máme tolik zpěváků/zpěvaček/kapel, že je paradoxně čím dál tím těžší, najít něco, co si zamilujete. 
A já to našla. A vy můžete taky.

Bek Ofis
Nechápu, jak mi  tahle kapela mohla unikat tak dlouho. Naprosto jsem jí propadla. A pokud vás zrovna Náhradník nezaujme, pusťte si alespoň ještě Hipstar, to je totiž naprosto skvělá, přesná a trefná písnička.
P.S. Zlepšení nálady zajištěno.



NENY - Billboard ft. Lukas Vincour
Neny, nejsem si jistá, jestli ho můžu nazvat rapperem, ale každopádně jeho hlas je pecka. Nějakým zvláštním způsobem mě uklidňuje a zároveň nakopává. Nemůžu se dočkat, až vyjde jeho nové CD. A Lukáš Vincour? O Pipes and Pints jsem tady už psala a tohle je jejich bubeník. Jen tak mimochodem, Pipes and Pints si pusťte taky. Song Billboard je neskutečný od prvního poslechu až k tomu zatím poslednímu mému (asi tak stému) poslechu.

Animé
K téhle kapele jsem se dostala zvláštně. Jako první jsem ji viděla naživo, ale přišla mi šílená, hrozná a nechápala jsem se, jak kolem mě lidi z ní můžou šílet. Pak zahráli písničku Train a já jsem chtěla začít šílet taky. Jejich hudbu bych nazvala jako melancholickou, uklidňující, ale zase mě nějakým zvláštním způsobem dobíjí.
P.S. Písničku Train jsem bohužel nenašla na YT, ale poslechnout si ji můžete třeba na Bandzone.


Mandrage. Přiznávám, když jsem si poprvé poslechla jejich nejnovější CD, byla jsem z něj hodně na rozpacích a nechápala jsem, kam se poděli staří dobří Mandrage, ale čím víc jsem desku poslouchala, tím víc jsem jí přicházela na chuť a na živo? Totální pecka! Další kapelu, kterou určitě všichni znáte, nemusím ani dlouho představovat. Paradoxně ale trvalo strašně dlouho, než jsem si k ní našla alespoň nějakou cestu. Ale poslední deska Kryštofů je vážně skvělá a za poslech určitě stojí. Stejně tak si poslechněte i CD Paulieho Garanda Boomerang. Sice to není žádná převratná novinka, hudebně je hodně podobná jeho předešlé desce, ale nějak to u něj funguje. O Pavlu Calltovi jsem se tady na blogu taky už zmiňovala, ale nedá mi to a musím znovu. Pokud máte depku, nedepkařte, dejte sluchátka do uší a Terapeut vás z toho dostane.

  • ATD
  • Cookies
  • Covers For Lovers
  • Bags
  • UDG
  • Debbie
  • Lipo 
  • Pipes and Pints
  • Nebe 
  • ATMO music

A pokud jsem se ještě pořád netrefila do vašeho hudebního vkusu, nevadí, zkuste objevovat  sami a až někoho najdete, dejte mi vědět!

CONVERSATION

48 komentářů:

  1. Ja nepočúvam českú ani slovenskú hudbu, len veľmi výnimočne sa mi nejaká páči :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji dřív taky vůbec neposlouchala, ale najednou se to změnilo.. Tak třeba se to taky u tebe někdy změní a někoho si zamiluješ :)

      Vymazat
  2. České a slovenské interprety a kapely mám moc ráda! :) Zrovna teď mi tu hrajou Mandrage, dneska je pojedu asi celý den a jsem tedy jejich skalní fanynka úplně od začátků. Taky jsem si kolikrát říkala, tak se poděly ty úlítlé songy a jejich originalita, ale miluju je pořád stejně ♥. Musím se přiznat, že spoustu kapel, které jsi zmínila ani neznám, takže to musím určitě napravit. Jinak mám hodně ráda ATMO Music a i zmiňované Nebe (na ty jsem přišla onehdy, tedy aspoň myslím, že to byli oni :D).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si Mandrage jedu snad nonstop od jejich koncertu ve středu :D ..ale myslím si, že jsou originální pořád, oblečení, show, hra se světly.. to se jen tak u nějakoho nevidí ;)

      Vymazat
  3. Náhradník je skvělý song, sice české skupiny moc nemusím, ale pár písniček si ráda poslechnu :))

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  4. taky strasne mixuju vsechny mozne zanry :D kdyz mi nekdo projizdi itunes, tak jenom krouti hlavou, co vsechno tam mam:DD
    na tu ceskou muziku jsem ale porad nejak neprisla. obcas mam naladu a pustim si udg, krystof, chinaski, mandrage, staryho kluse nebo xindla a ostatni "klasiky".. ale ze bych to poslouchala nejak casto to ani ne.
    treba tomu poradne na chut jeste prijdu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to doufám, že si nikdo nikdy nebude prohlížet můj mobil, určitě by nevěřil, že to opravdu všechno poslouchám :D
      Třeba jo.. já to mám taky tak porůznu, ale teď u mě převládají právě ty čeští interpreti :)

      Vymazat
  5. Já české písničky vůbec neposlouchám, ale náhradník se mi moc líbí! :D :)

    Nikola Mills

    OdpovědětVymazat
  6. Když už mám na český písničky náladu, tak se od nich nemůžu odtrhnout. Hlavně Kryštof mi vždycky zlepší den! :-D

    zrzisvet.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Českou hudbu mám ráda :) A to to nemusí být zrovna nějaké novinky, někdy ráda zabrousím i do starších kolejí :) Miluju Bek Ofis ♥ Kryštof,Paulie Garand, ATMO, Pavel Calta no to je prostě jasná klasika! Já ještě mám ráda Chinaski :)

    ROSEMDIARY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chinaskám jsem na chuť ještě nepřišla, ale je super, že se tady taky najde někdo, kdo má rád českou hudbu :)

      Vymazat
  8. Za mě ne. Českou a slovenskou hudbu neposlouchám. Nějak mě nezaujala. Až teda na jednu výjimku.Jediné co si poslechnu je Ben. Jinak vážně nee :D Holt 100 lidí 100 chutí :)
    Simma Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš, každému se líbí něco jiného :)

      Vymazat
  9. Já vůbec taky nevím, co je in a prdím na to a neřeším to :D hlavní je, že mě ty písničky baví, i když teda musí přiznat, že já poslouchám rádio impuls, takže jsem ještě za opicema, ale mě tyhle starý písničky pořád nějak bavěj :):D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Hlavně, že se ti ty písničky líbí a je úplně jedno, jestli to je nejnovější hitovka nebo "stará vykopávka" :)

      Vymazat
    2. Jojo! A navíc - starý vykopávky mám nejradši :D Měj se hezky, pa! :)

      Vymazat
  10. Ani jednu z těch kapel, u které máš video neznám -.-" až pak ty níže zmiňovaný :) a naprosto souhlasím s tím, že máme plno skvělých kapel/zpěváků/zpěvaček :)
    eL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba aspoň poznáš nějaký nový interprety :))

      Vymazat
  11. Díky za tipy, nějaké interprety samozřejmě znám a líbí se mi (Bek Ofis) a některé zase nelíbí, ale některé vůbec.takže díky za rozšíření obzorů. Já od nás hodně můžu např. Lenny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to nemáš vůbec zač! Snad se ti něco zalíbí :)

      Vymazat
  12. S poslední větou naprostý souhlas - Terapeut to zachrání vždycky :D

    OdpovědětVymazat
  13. Jojooo - Paulie, Atmo, Lippo ale třeba i starší písničky od Raega <3
    Neposlouchám celá alba, ale ty co mám v mobilu mě ještě neomrzely a z českých se řadí na přední místa jednoznačně.
    www.getmovincz.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas! ♥
      Kdybych sem měla dát všechny jednotlivý písničky, co se mi líbí, asi bych ten článek nikdy nedopsala :D

      Vymazat
  14. Já neposlouchám nic od českých muzikantů. Vím, že mě chytla od Ewy Farné Boky jako skříň, ale to jen kvůli její americké původní verzi. Každopádně je to strašně chytlavé. Co se mi líbí, ale neposlouchám ji je od Piškuli Balič novodobý....což mi přijde jako poměrně inteligentní text a dobrý nápad. Ale že bych to poslouchala? To mě nehne. I já mám divný vkus na hudbu a jedu si to od Macklemora po country. Každopádně, nemusím pop music hity, které zrovna všichni žerou. :D
    Eva K.
    http://rainbow-journeys.blogspot.cz/
    (dříve chaoticandglamour.blogspot.cz ... konečně nový blog :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, Piškulu mi ani nepřipomínej :D ..ale ještě mnohem horší (alespoň pro mě) je Slza, to je kapela fakt mimo moje chápání :D
      Super, že jsi zpátky! ♥

      Vymazat
  15. pěkný článek:) českou hudbu moc neposlouchám, ale někdy mám chuť třeba na Ektora nebo tak:) jde o náladu:)
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že na začátku roku jsem měla období, kdy jsem se Ektora pořád jela :D ..ale teď mě nějak neláká no.. jak píšeš, jde o náladu :)

      Vymazat
  16. Ja som typ človeka, ktorý počúva asi všetko! :D V každom žánri si nájdem nejakú obľúbenú pesničku či interpreta. :) Mandrage mám rada alebo aj Bena, no úplne najviac mám rada skupinu Slza ! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám také pocit, že v každém žánru si něco najdu :) ..až teda na dechovku, tu fakt nedávám, zatím :D Slzu radši přede mnou nezmiňuj, to už radši snad i tu dechovku než Slzu :D

      Vymazat
  17. Českou scénu moc neznám, ale poslouchám opravdu všechno :D Mám ráda i Ektora, ale i Mandrage, Chinaski, Marpa, Blakkwood a podobně :D Terapeut je super písnička :)

    Maris Novotná

    OdpovědětVymazat
  18. Musím se přiznat, že ani já ani jednu z kapel u které máš video s písničkou neznám, protože českým kapelám a zpěvákům jsem zatím moc na chuť nepřišla a opravdu málokterá písnička se mi tak líbí, abych si ji pustila dobrovolně znova :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  19. Já moc českou ani slovenskou scénu neposlouchám, ale Atmo music se mi celkem líbí:) ale stejně asi mě to vždycky potáhne víc k těm světovým zpěvákům no:D
    FASSHION MIND

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Světový zpěváci jsou taky super, jen jich upřímně zas až tak moc neznám ;)

      Vymazat
  20. Hipstar ma teda poriadne pobavilo, až som sa z toho smiala. Pesnička Train mi teraz hraje v slúchadlách a je fakt dobrá. Veľa spevákov/skupín z Česka nepoznám, možno tak akurát Kryštof-a a ešte niečo, a pripájam sa k tebe, ich posledný album je skvelý! ♥
    Od asi augusta som začala objavovať aj slovenskú hudbu. Je síce pravda, že ešte stále viac počúvam zahraničnú, ale aký-taký prehľad o Slovákoch mám.
    Na ďalšej strane: dosť sa mi páči francúzština v popových pesničkách, tak aj to si niekedy pustím a je to asi tiež trochu divné, ale ja to mám rada - dáva to takú dobrú atmosféru. :)
    DominicaLand

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že si někdo pustil písničky, co jsem doporučila! :) Udělala jsi mi radost :))
      Hned, jakmile jsem začala číst tvůj komentář, pustila jsem si (zase) Hipstar a (opět) mi tahle písnička zlepšila náladu :)
      Byla bych moc ráda, kdyby jsi napsala třeba nějaké tipy na slovenské interprety, bohužel jich moc neznám.. :( ..stejně tak ocením tipy na francouzské písničky, francouzština je krásná ♥

      Vymazat
  21. Českou a slovenskou hudební scénu poslouchám pouze z rádia. O to víc si pak užívám, když objevím někoho nového a zajímavého :D - k tomu jsou samozřejmě nejlepší fesťáky.
    Posílám jeden tip: https://www.youtube.com/user/MegaToymaster

    K.

    www.inkpotstories.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím byla jen na jednom fesťáku a bylo to fakt skvělý zážitek :)
      Děkuju moc za tip, už poslouchám a zní to slibně :)

      Vymazat
  22. Skvelý článok ! Ja sa musím priznať, že slovenskú ani českú hudbu nejako nepočúvam. Pár pesničiek si vypočujem ale to je všetko :) Počúvam ale všeličo - moc rádio už nepočúvam, ale rada si zapnem spotify a vypočujem si aj nejakých spevákov, ktorých nepoznám .. :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Já zatím spotify na chuť moc nepřišla, ale věřím, že se tam dají objevit skvělí interpreti :)

      Vymazat
  23. Tyjo, nikoho z těch, co jsi přidala jako video, neznám. Projdu si je hned, jak dojedu domů. :) Já jinak na české interprety moc nejsem. Ale taky zvládám poslouchat písničky od rapu po punk, takže tě chápu! :)
    Mandrage už neposlouchám vůbec, zkazilo mi to právě, jak je pořád hrají v rádiích.. Ale Paulie Garant je prostě skvělý. :))
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tu je ještě někdo, kdo zvládá poslouchat všechno možné :D

      Vymazat