F Moodboard - Another Dominika

Moodboard

Nestává se mi často, že bych tolikrát rozepsala a zase smazala článek. Mám pocit, že moje hlava se předhání v tom, o čem všem dokáže přemýšlet během jediné sekundy. A i když se snažím všechny ty myšlenky zachytit a zaznamenat je, nedaří se mi to. Je jich tolik! A je to vážně vyčerpávající. Cítím ale potřebu se z toho všeho vypsat a pokusit se si uspořádat myšlenky. A pokud chcete zjistit, že přemýšlet, pochybovat a cítit se jako nicka je normální, směle čtěte dál!
Jo, přiznávám, že to nezní zrovna jako ta největší motivace k přečtení článku.

Toužím po změně. Tohle všechno, co se teď děje mě neskutečně ubíjí. Nejradši bych vybrala všechny pracně našetřené peníze z účtu a do posledního haléře je utratila. Za co? Sama nevím. Kdyby jich bylo dostatek na opuštěnou chatku v horách, jdu do toho. Jelikož jsem teď byla delší dobu nemocná a trávila na různých sociálních sítích víc času, než je zdrávo, tak nějak mám toho online světy už dost. Chtěla bych na nějaký čas odjet mimo civilizaci a jen být sama se sebou, s přírodou, se svýma myšlenkama a učením.
Paradoxní je, že bych zároveň klidně s čistým svědomím utratila všechny peníze za nové oblečení a hlavně - za nový účes. Moje vlasy? Děs a hrůza. Akorát vůbec nevím, co s nimi podniknout, tak holt asi zase nic, vítej moje celoživotní vlasová depko! A přibrala jsem. A vím, že bych se sebou měla začít dělat, jenže kdy? A jak? A tak svoje zraky upírám na léto s tím, že bude dostatek času na všechno. Jenomže co dělat? Nechci zůstat celé léto doma, jenže se tak nějak stalo, že na nějaké to velké výletování nemám žádnýho parťáka a moje plány se zasekly u toho, že bych si měla najít brigádu. Ale opravdu netoužím po tom, strávit další léto zalezlá 13 hodin v supermarketu za minimální peníze a s maximální.. doplňte dle libosti. Akorát mi nejspíš nic jiného nezbyde a z toho chytám pěknou depku a paniku.
A rozhodně nemůžu zapomenout na zkouškové. Blíží se mega rychlostí a i když se učím - opět víc jak drtivá většina lidí - mám šílený strach. A nejhorší je, že už opět začíná to obvyklé: "Prosimtě, vždyť si chytrá, to bude v pohodě." Nikdo nevidí, kolik mě to stojí úsilí, že to nemám zadarmo. Necítím vůbec žádnou podporu a začínám si připadat jako mimozemšťan ve svém vlastním životě.
Není to dobrej pocit a nejde se nad to povznést.
A tak tak nějak spoléhám na zázrak, na nějaké znamení, na něco, co mi řekne, co mám dělat. Chtěla bych se podívat do své budoucnosti a vědět, jestli tohle všechno má smysl, jestli mi to za to stojí. Ale hádám, že se tak nějak na to budu muset přijít sama. Ale neztrácím naději, v Elle v horoskopu mi píšou, že se dostanu mezi lidi, mezi které chci patřit a začne se mi dařit v tom smyslu, že si začnu plnit sny. A i když na horoskopy moc nevěřím, tohle nezní vůbec špatně.

P.S. Púvodně měl být tenhle článek o nouzovém režimu mého mobilu a rozpadu jedné z mých nejoblíbenějších kapel, tak možná příště.
P.P.S. Za vydání tohohle článku si nejspíš brzo nafackuju, ale co už, cítila jsem potřebu ho napsat a vydat.

A co vy a vaše "jarní depkování"? Jaké máte plány na léto? Budete mít nějakou brigádu?

CONVERSATION

40 komentářů:

  1. Jak já ti rozumím. Maturita se blíží a já se snažím vážně učit. Vstávám brzy, mám určený počet otázek na den, ale i tak panikařím. Ráno se mi učí skvěle, ale jakmile je odpoledne, nedokážu se donutit ani ke čtení daných otázek. Když si řeknu, že si dám pauzu, je to fajn, ale pak příjde panika, že nestíhám. Takhle je to pořád dokola.
    Tak jsem si určila takovou očistu od FB a WA. A je to super. Tam mě aspoň nestresují moji "naspeedovaní" spolužací :D vřele doporučuju.
    Vlasy bych nejradši ostříhala hned teď. A on není problém, že bych nevěděla jak, to totiž naštěstí vím, ale nevím, kdy tam zajít. Když půjdu před maturitou, budu naštvaná, že zbytečně mrhám časem. Když půjdu po, budu si celý mesíc říkat, jak nemožně vypadám.
    Myšlenek mám v hlavě hodně a jsou to všechno trochu blbosti, ale dokážou mě naprosto rozházet.

    Tak doufám, že tě ta jarní nálada brzy opustí a tvůh horoskop se splní :)

    http://moimelea.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase rozumím tobě! Také se mi nejlíp učí dopoledne, ale to vždycky uteče strašně rychle a já mám pocit, že jsem nic nestihla.. proč jsou dopoledne kratší jak odpoledne? :D
      To mi povídej! Také mám pocit, že kdybych šla ke kadeřnici (což zabere sotva pár hodin), byla by to šílená prokrastinace a vím, že by stejně návštěva nevedla k mé spokojenosti, takže to nechávám na červen a snad do té doby něco s vlasy vymyslím :)
      Děkuju! ♥ Tobě moc držím palce při maturitě! :))

      Vymazat
  2. Vše má takový smysl, jaký tomu dáš. Vím, že je těžké, když nejsi nějak od okolí motivovaná, ale i já si musela vytvořit motivaci sama v sobě. Chci dělat to? Tak makej. Chci se podívat tam, tak makej. Navíc psaní motivačních článků mi pomáhá se namotivovat sama. Co se týče toho zkouškového, tak nejsi sama. Taky mám děsný strach, protože nemám předměty z prváku a věř mi, že já ani nevím, kdy se to všechno učit. Pořád nějaké protokoly, nějaké přípravy, testy a tak. A pak je člověk ráda, že má chvíli volno.. a může si odpočnout. Jen Ti chci říct, že v tom nejsi sama! ♥ Toto prožívá podle mě spousta z nás a i když teď nemáš zrovna nějaké dobré období, tak se to určitě zlepší! Věřím tomu :). Takže hlavu vzhůru, Domi :).

    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru máš pravdu! Ale občas to na člověka prostě tak padne a je těžký byť jen sebemenší motivaci v sobě najít, ale snad už se teď zas všecko obrací k lepšímu :)
      Děkuju moc! Moc ti držím palce, aby jsi všechno zvládla! :)

      Vymazat
  3. Já mám první zkoušku přesně za týden a nějak nejsem schopná se učit. Už pár dnů do toho koukám a nic. V zimáku jsem stihla zkoušek víc za podstatně kratší dobu a šlo to. Jenže teď mám tak nějak pocit, že zkouškové bylo nedávno a že mám na všechno spoustu času. A nemám. Zároveň se snažím na všechno fakt poctivě připravovat, ale pak když vidím, že někdo se na to skoro ani nepodívá, na přednášky nechodí a dá to, tak jsem ještě víc naštvaná, že jsem hloupá a neumím všechno po jednom přečtení nebo nemám takové štěstí na otázky. To vlasový problém tentokrát nemám. Nechala jsem si před pár týdny vlasy zkrátit a dát na ně přeliv, takže další návštěva kadeřnictví bude až na podzim. Plány na léto nemám. Vím, že bych si konečně měla vydělat nějaké peníze, ale mám tam více než měsíční praxi a taky kdo ví, jak zvládnu zkoušky. věřím, že se tvoje myšlenky brzo utřídí a budeš mít dobrou náladu, nejsi v tom sama :) Škola je někdy peklo a zkouškové obzvlášť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám úplně ten stejný pocit! Zkouškové bylo sotva před měsícem a najednou je tu další? Jak je to možný? Já jsem taky taková poctivka, že dokud něco neumím na 110%, tak to prostě neumím a nechápu, jak to někdo může dávat s tím, že do školy skoro vůbec nechodí, na zkoušky se neučí a vždycky mu to nějakým zázrakem vyjde.. Ale moc doufám, že tentokrát se štěstí usměje na nás a všechno zvládneme :)

      Vymazat
  4. Na přelomu února/března na mě padla šílená jarní únava a s ní i tak trochu depka, ale teď už je snad všechno ok :D

    OdpovědětVymazat
  5. Cez tento víkend som bola totálne zle na tom s náladou, lebo som mala pocit, že to učenie na maturu na mňa je moc, a nedokážem to...Ale včera sme dostali presné časy kedy z čoho maturujem, nejako ma to upokojila, nechápem prečo :-D Ale úplne chápem ako sa cítiš, niekedy je toho proste moc a presne ako píšeš, niekam vypadnúť za ušetrené peniaze by sa mi tiež teraz zišlo, ale na to si ešte do leta počkám :-/ Cez leto ma čaká ešte aj vodičák a mám brigádu už dlhšie v supermarkete, v čom pokračujem aj cez leto a okrem toho sa určite chystám na nejaké výlety :)
    stylebymyself.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky nevím proč, ale když už vím, kdy na co jdu, jsem taková klidnější :D Držím palce, ať maturitu zvládneš! :)

      Vymazat
  6. Ja už mám jarné depkovanie za sebou a teraz prichádza na rad depka zo štátnic. :D Vždy sa niečo nájde. Netreba si to pripúšťať.
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat
  7. Hlavu vzhůru... Můžu tě uklidnit, že zažívám úplně stejné pocity. :-)
    O zkouškovym se mi už opět začínají zdát noční můry. Mám šílený pocit, že nikdy nemůžu zvládnout složit jedinou ze zkoušek tohohle semestru.
    Navíc léto mě děsí. Je to šílený paradox, ale já mám prostě strach, že se unudím k smrti. :-D
    Takže bych nejradši léto a celé zkouškové odsunula na později a dál žila ten jakž takž fajn život typický pro začátek semestru.

    Ale! Věřím, že když teď zatneme zuby, přežijeme těch pár nadcházejících týdnů, vše se zlepší! Tak hodně síly a více podnětů pro lepší náladu! :-)

    Můj svět mýma očima

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám ten stejný pocit! :D Fakt i když se ty předměty zdají, že by mohly jít, tak stejně člověk nikdy neví..
      Jsi úplně můj člověk! S létem a se zkouškovým bych to nejradši vyřešila úplně stejně :D
      Taky ti držím moc palce! :)

      Vymazat
  8. Je tak nějak utěšující, když vidím, že na tom je víc lidí tak jako já. :)
    Rozumím a chápu. Já si konečně koupila tu růžovou barvu na vlasy a měla chuť si je obarvit hned! Ale v pondělí mi začínají písemné a na naší škole, kde se strašně snadno tvoří předsudky, si nemůžu takovou změnu dovolit, pokud celou maturu neumím nazpaměť i pozadu. :)
    Říkala jsem si, že po svatbě mé sestry do toho půjdu, ale sehnala jsem si brigádu, kde je podmínkou reprezentativní vzhled, což nevím, jestli zahrnuje růžovou hlavu. :D
    Se školou jsem na tom taky tak, i když jsem oproti tobě o pár kroků pozadu. Všichni pořád to své 'Kdo jiný než ty' nebo 'O tebe se zrovna nebojím'. V konečném důsledku se pak já bojím ještě víc.. :)
    Ve výsledku to nějak dopadne. A budou prázdniny. Které v mém případě budou naprosto pracovní, neb jsem si sehnala dvě brigády a v práce tak budu 6 dní v týdnu. A do toho mám stíhat přijímačky a aspoň nějaký čas věnovat příteli.:D
    Není to jednoduchý a asi to nikdy jednodušší nebude, ale důležitý je pro mě (a třeba to pomůže i tobě) vědomí, že i když se to posere, pořád tu budu a budu si holt muset najít jinou variantu. Ale nezabije mě to, a tak se to nějak přežije. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to taky utěšuje a jak si teď pročítám komentáře, tak mě to trošku uklidňuje, že je to asi normální mít strach asi tak nějak úplně ze všeho :D
      Vážně? Tak to je super! Sice si ji asi teď hned neobarvíš, ale alespoň jsi udělala ten první krok k růžové hlavě a i to se počítá :)
      Držím palce při maturitě a aby jsi v létě zvládla i něco jiného než jenom brigády.. ale máš pravdu, že ať cokoliv dopadne jakkoliv, nebude to konec světa ;)

      Vymazat
  9. Naprosto tě chápu, mám to stejně jako ty. Chci co nejdříve vypadnout, teď mi ale došlo, ka že to vlastně vypadnu a hned bych měnila za tu chatku v horách. Sociální sítě mě naprosto ničí a považovala bych to za 50% mých depresí. Jednou mi hráblo tak, že jsem všechno chtěla zničit...smazat.
    Zaroveň ohledně vlasů....minulý rok jsem pordělala změnu a svoje dlouho pěstované vlasy dala na krátko, líbilo se mi to...ale teď ne a ne narůst, chce se mi každý den brečet, že jsem se vzdala mých nejdelších vlasů v životě. Zároveň přemýšlím o změně barvy na světlejší. Ale ta představa zničení mě samotnou ničí. Přeci jen mám svojí tmavou ráda, ale co ta změna?
    Upřímně ti závidím,že se dokážeš dřít, já to neumím a děsně mi to pije krev. Máš můj obdiv.

    A ohledně léta? Mám opačný problém, mám toho příliš a nevím, jestli se vůbec stihnu rozloučit s lidma, na kterých mi záleží... Bude to náročný měsíc (Jo a to, že budu mít prázdniny jen měsíc, je snad ještě horší...)

    -Eva
    http://rainbow-journeys.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej... sociální sítě jsou sice na jednu stranu fajn, ale občas už je jich vážně až moc :/
      Neboj, určitě ti vlasy dřív nebo později dorostou :) A jestli ti můžu poradit, vlasy si nebarvi.. Já sama si je barvím už skoro čtyři roky a považuju to za jedno z nejhorších rozhodnutí v životě - neustálé dobarvování odrostů a barva, se kterou stejně nikdy nebudeš na 100% spokojená, nestojí to za to ;)
      Držím palce, ať si alespoň trochu léto užiješ :)

      Vymazat
  10. Rozhodně si za napsání něčeho tak upřímného nefackuj! Nemáš proč. Jinak moc nevím, co ti na to napsat, protože jediné východisko v tvé situaci vidím takové, že: musíš zatnout zuby a tohle období vydržet. Ale napadají mě další věci, jako: nech si vlasy ostříhat nebo ještě lépe - ostříhej si je sama, spontánně. Kašli na brigádu a výlety si udělej klidně po svém městě, začti se do knížek a užívej si léta. Nebo si najdi brigádu, která tě bude doopravdy bavit. Nebo věnuj ten čas, který by si dala brigádě něčemu jinému, ale aby tě to také někam posunulo...hlavně nezoufej, probojuj se a vše bude fajn!
    Young, wild and free

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za tak krásný a povzbudivý komentář! ♥

      Vymazat
  11. Někdy mívám také takové pocity i s tím internetem, na jednu stranu mi kolikrát chybí a na druhou mi to přijde nepodstatný a zbytečný být pořád online a řešit svět online. :-) jinak na mě to pravé depkování teprve přijde... jen co se hezky vrátím příští týden do školy:D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, tak to doufám, že depkování bude co nejmenší :)

      Vymazat
  12. Určitě se nefackuj Domin, to by byla škoda :D Obávám se, že všechny se takhle někdy cítíme. Taky jsem poslední dobou přibrala a ne a ne to shodit, na hubnutí nemám čas ani náladu a při pomyšlení na léto myslím, že zešílím, protože s brigádou je to u nás asi jako se sněhem na Sahaře a tak doufám, že seženu aspoň něco normálního. Taky sis možná všimla, že jsem poslední dobou na blogu nebyla vůbec aktivní, takže moje depkování se v minulém týdnu projevilo naplno :D Nemohla jsem počítač ani vidět! :D .. Ale nezoufejme, vždycky bude líp a věřím, že tvoje snaha v učení nepřijde vniveč a všechny zkoušky určitě zvládneš levou zadní! Nevzdávej se a mysli jenom na hezké věci! ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eli, moc děkuju za komentář! Taky momentálně nejsem moc v tomhle počítačovém světě, občas je fajn si dát takovou menší pauzu, což? :) Každopádně moc doufám a držím nám palce, aby nás tohle jarní depkování brzo opustilo!

      Vymazat
  13. Tak teraz akoby si mi vravela do duše.. Takisto má chytá jarné depkovanie a škola tomu vôbec nepomáha.. Neviem,ja si vravím,nejako bolo, nejako bude. Uvidíme čo príde..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! Doufám, že jarní depkování u nás nebude na dlouho :)

      Vymazat
  14. Neboj Domči mňa to jarné depkovanie takisto dobehlo! Tiež by som mala ísť ku kaderníčke, zase hodiť farbu do vlasov, lebo pomaly ale iste sa z nej vymýva život a pekná farba, ktorú som pôvodne mala :D :( A tiež som pribrala! :D Ale snažím sa chodiť do fitka každý druhý deň :) Len odporúčam! Je to perfektné na odreágovanie, vypnutie...nemyslíš na nič alebo naopak sa sústredíš na daný problém, hnev, osobu, ktorá ťa vytočila v ten deň a makáš a makáš a vybíjaš si tak ten hnev či smutok...cvičenie je naozaj liek :) Alebo tanec :) Ja som tanečnica, takže tanec pokladám takisto za skvelé odreágovanie :) Neviem ako si na tom s tancom ty...ale minimálne odporúčam si nájsť čas na tú posilku alebo nejaký šport. :) Aj keď to možno je náročné nájsť si čas, ale pokiaľ chceš, tak si ho nájdeš :) A uvidíš sama ako ti to pomôže! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Máš pravdu, že pohyb je skvělý na odreagování.. určitě mám v plánu se hýbat víc, ale tak trošku bojuju s časem a taky s leností, klasika, ale zlepším se! :)

      Vymazat
  15. Ono to chce někdy zatnout zuby a vydržet, protože nám holt nic jiného nezbývá. Ale jak já ti rozumím. Mě teď strašně ubíjí škola. Je to pořád ten samý stereotyp mezi lidmi se kterými si nerozumím. Už potřebuju něco jiného. Nějakou změnu. Co se týče vlasů, taky potřebuji nějakou změnu, ale nechci si je ostříhat nějak moc a kadeřnicím v tomhle nevěřím takže taky vážně netuším co s nimi. A co se týče brigády, tento rok by se vážně hodila, ale nemůžu žádnou sehnat tak opravdu netuším. Ale neboj se tohle všechno zvládneš a ono bude líp! :)
    http://whimsiccal.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi povídej! Stereotyp je ubíjející, ale snad s létem a prázdninami z něho vystoupíme :) O kadeřnicích mi radši ani nemluv, už jsem jich vyzkoušela tolik a nikdy jsem ještě od žádné neodešla spokojená.. Až najdu nějakou, která mi vytvoří vlasy dle mých představ, budu to považovat za zázrak ;)
      Děkuju! Tobě taky moc držím palce, ať školu zvládneš a seženeš nějakou brigádu :)

      Vymazat
  16. Great post. Well done
    You have a interesting blog
    Visit mine if you want
    www.welovefur.com

    OdpovědětVymazat
  17. Brigádujem takpovediac celý rok, keďže si privyrábam popri škole písaní článkov :) Takže v tom sa nič nezmení. Ale určite som mala aj ja jarné depky, to proste vždy príde, no najmä mám dobrú náladu s krásneho počasia a slnko ma nabíja energiou :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš úžasnou brigádu! Celkem ti ji závidím :D
      Mě též! ..ale už by to chtělo, aby sluníčko vydrželo déle než sotva pár dnů.. :)

      Vymazat
  18. ja som sa tento rok depkovaniu zatiaľ celkom vyhla.
    celkovo sa mi nejako začalo dariť nepripúšťať si niektoré veci tak ako po minulé roky, za čo som naozaj rada, ale stále mám na čom pracovať.
    držím ti palce, nech sa ti darí a nech ťa takáto nálada prejde. vždy sa určite nájde niečo pozitívne. kľudne aj návšteva kaderníka. aj keď si necháš vlasy len umyť. :D mne to vždy troška zlepší deň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že se ti depkování vyhýbá :)
      Moc děkuju! :)

      Vymazat
  19. Mě se nálada střída jak na horské dráze a občas mám pocit že jsem vhodnej pacient pro Chocholouška. Říkám si jestli ty poslední tři a půl měsíce v práci zvládnu aniž by mi z toho úplně hráblo.

    Nějak přežij zkouškové a říkej si, že se určitě najde nějaký parťák na dovolenou a třeba i nějaká fajn brigáda, kam nebudeš chodit s odporem:) Přeji aby byly jarní chmury co nejdříve fuč:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je zvládneš! Budu držet palce :)
      Děkuju moc! ♥

      Vymazat
  20. Na horoskopy taky dávám, ačkoliv to jsou žvásty, ale někdy to vyjde a potěší to, někdy zase uklidní. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to strašný žvásty :D ..ale obřas je fajn si nějaký přečíst :D

      Vymazat