F Můj boj s akné - Another Dominika

Můj boj s akné

 Já a akné je jako never ending story.
Už od puberty mám pleť špatnou, aknózní a mastnou. Ale vždycky jsem to brala tak, že to tak prostě je a účelně proti tomu nic nedělala. Nějaký peelingy a čistící gely jsem doma měla, používala je, ale vlastně jsem ani neřešila, jestli jsou, nebo nejsou vhodné pro můj typ pleti. Vždyť je to přeci jedno, ne? Stejně mi nic nepomůže, tak co.
Ne, není to jedno a něco vám pomoc může. Jen to musíte zkoušet a nevzdát to jen kvůli tomu, že zrovna nějaká jedna věc vám nesedla.
Před létem jsem si řekla, že to takhle už dál nejde a že to potřebuju a chci změnit.
Asi všichni známe takové ty základní věci, které dodržovat - pravidelné čištění pleti, důkladné odlíčení, jíst zdravě.. A pak tu jsou ještě produkty, které vám v tomhle vašem snažení podpoří.
A tady jsou TOP věci, co jsem objevila, neskutečně mi pomáhají a zamilovala jsem si je.

 Dětský zásyp Aviril
Nikdy by mě nenapadlo, že vám tady na blogu budu ukazovat dětský zásyp, ale je tady. Protože si to zaslouží. Používám ho na noc, kdy si ho štětcem rozetřu po celém obličeji, nebojte se dát klidně i větší vrstvu, tady platí, že čím víc, tím líp. A ráno? Budete mít neskutečně krásně jemnou pleť a nedokonalosti viditelně redukované. Vážně, dětský zásyp = zázrak přes noc. Jedinou nevýhodou je, že hodně práší a budete ho mít naprosto všude, ale za ty výsledky to rozhodně stojí.

Alpa - Dětský zásyp Aviril, 43 Kč

Tea Tree Oil
Další neskutečný zázrak. Používám ho jen na konkrétní místa, kde mám akné. Tea tree oil hodně vysušuje, takže ho určitě na celý obličej ani nepoužívejte. Podle mě je to fakt skvělý pomocník, stačí ho jen malinko a akné na tom konkrétním místě téměř zmizí hned po první aplikaci.

Topvet - Tea tree oil, 100 Kč

Antakne intenzivní pleťové sérum na problematickou pleť
Tohle pleťové sérum jsem objevila úplnou náhodou a stalo se mým velkým oblíbencem. Tentokrát ho ale používám na celý vyčištěný obličej jako prevenci proti akné.


 Bione Cosmetics Antakne - pleťové sérum pro mastnou a problematickou pleť, 69 Kč

Saloos hojivý roll-on
Tento hojivý roll-on od Saloosu jsem viděla u Everythin Kate a tak moc mě zaujal, že jsem si ho musela pořídit taky. Moc se mi líbí praktické balení, kdy produktem rovnou můžete přejížděť po obličeji a nepotřebujete k tomu nic dalšího. Samotný roll-on je na pleti moc příjemný a opět jeho účinky jsou nevyčíslitelné. Obsahuje spoustu alejíčků, tak se nelekněte, že je produkt celkem dost mastný.



 Saloos Bio Aroma Roll-on hojivý roll-on, 105 Kč

Znáte některý z produktů? Co na aknózní pleť používáte vy?

CONVERSATION

41 komentářů:

  1. Ja som kedysi trpela s akné a musela som brať lieky od kožnej lekárky, a doteraz mám zopár jaziev, ale celkom mi v tej dobe pomáhal tea tree olejček :)

    OdpovědětVymazat
  2. presne tak isto to mám aj ja..never ending story with acne..ja mám s tým problémy už tiež veľmi dlho a prv som sa nezaujímalo o to či je to tak alebo tak..kopu vecí som robila úplne inak..ale za tú dobu čo s akné bojujem som už tiež veľmi veľa vecí vyskúšala :) ten detský zásyp si rozhodne musím kúpiť! :)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
  3. presne tak isto to mám aj ja..never ending story with acne..ja mám s tým problémy už tiež veľmi dlho a prv som sa nezaujímalo o to či je to tak alebo tak..kopu vecí som robila úplne inak..ale za tú dobu čo s akné bojujem som už tiež veľmi veľa vecí vyskúšala :) ten detský zásyp si rozhodne musím kúpiť! :)

    BeautyMuffin

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám pleť spíše suchou, takže jsem akné nikdy netrpěla. Ale věřím, že to musí být těžké a obtěžující. I když i suchá má své úskalí - vrásky, pnutí v mrazu a často podrážděnost, když nepoužiješ nějakou hydrataci. Je skvělý, že sis našla něco co ti pomáhá, není to lehká cesta u každého je to trochu jinak. Věřím, že tento článek mnoha slečnám (i chlapcům) pomůže. :)
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
  5. Na akné som nikdy netrpela, ale dala som článok prečítať kamarátke, ktorá s tým má problémy a naozaj jej tvoje tipy pomohli! :) Skvelý a nápomocný článok, ďakujeme :)

    OdpovědětVymazat
  6. To s tím zásypem musím zkusit! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě akné hodně trápilo na základce a část střední. Mamka na kosmetiku není, takže se to přirozeně ani nijak neřešilo a nikdo mě ani nepoučil, jak se o pleť starat. Samozřejmě takhle to bylo špatně a mě jako hloupou nenapadlo nic lepšího, než to vyřešit hormonální antikoncepcí. Bohužel už jsem si na ni tak zvykla, že teď po letech mám strach ji vysadit. Každopádně trochu pomohla, i když občas mám pleť špatnou dodnes a vlastně málokdy můžu říct, že nemám jediný pupínek. Tea tree olejíček jsem kdysi měla, ale nepomohl mi, což byla ale chyba lavně clekové špatné péče. O Ostatních věcech jsem krom Saloosu slyšela, ale nikdy nezkoušela. U toho zásypu bych se už teď bála, že by mě nějak vysušoval, takže ho nezkusím, ale nechám si ten nápad v záloze, že bych vysadila HA a byla to katastrofa :D Co pomáhá mě, najdeš průběžně u mě na blogu, tak to asi nemá cenu rozepisovat. Celkově se mi ale osvědčilo pleť nejen důkladně čistit, ale taky hydratovat a vyživovat :) A hodně i pomáhají peelingy, které používám dost často :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moji pleť zásyp nevysušuje vůbec a co jsem tak četla různé články, tak by pleť vysušovat vůbec neměl, takže tohohle bych se nebála :)

      Another Dominika

      Vymazat
  8. Ja som rada, že s akné nemám problém a ani som nikdy nemala. Občas sa mi spraví nejaká tá vyrážka, ale to len vtedy, ak použijem príliš mastný krém alebo ma čakajú moje dni.
    Vtedy použijem tea tree vodičku z Oriflame a aj taký gél na vyrážky z Oriflame. Sú to super produkty a fakt pomáhajú :)
    World of Nicol

    OdpovědětVymazat
  9. Tak o tom zásypu jsem vůbec nevěděla. Asi ho vyzkouším, když se mi občas zblázní pleť :) Já můžu doporučit Havlíkův přírodní zázrak či sudokrém :)

    OdpovědětVymazat
  10. Mam mastnější pleť ale nikdy jsem neměla veliký problém s akné sem tam nějaký pupínek ale nic hrozného nedávno ale jsem musela na kožní kde jsem dostala antibiotika ale postupně se to zlepšuje. :) Ráda používám přípravky na akné od ryoru :)

    OdpovědětVymazat
  11. S akne problemy nemavam, ale sem tam, mi na tvari pupienok zasvieti. Hladam ucinne produkty, takze dakujem za typy :) detsky puder by ma v zivote nenapadol :) saloos roll-on urcite kupujem!! :) dakujem
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
  12. V osmnácti jsem vysadila HA a v tu chvíli se moje pleť a také vlasy vrátily do puberty a ani po dvou letech to nevypadá na nějaké zlepšení. Naopak pleť mám na dotek hrozně suchou a šupinatou a přesto mám rozšířené póry, které jsou známkou mastné pleti. Vlasy... celkově je mám vysušené, kořínky se mi mastí, konečky se lámou, dělají se mi lupy. Takže tady jsem úplně ztracená, protože vůbec nevím, co za přípravky používat :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jej, tak to mě moc mrzí.. Doufám, že brzy objevíš nějaké přípravky, které ti budou sedět :)

      Vymazat
  13. O detskom zásype na akné som ešte nepočula, jednoznačne to musím vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  14. Detský zásyp ? :D tak to je pro mě naprostá novinka :D Saloos roll-on bych ráda vyzkoušela
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  15. Upřímně řečeno já nikdy s akné problém neměla. Pupínky se mi dělají jen příležitostně jednou za měsíc :D Na druhou stranu ale zase trpím na šílené kruhy pod očima, kterými mnohdy děsím lidi a ani makeup a korektor nepomáhají :D

    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O kruzích pod očima mi ani nemluv :D Mám je permanentně a o jejich zamoskování se už pomalu přestávám i pokoušet :D

      Vymazat
  16. Tea Tree oil používam veľmi dlho a naozaj som si ho zamilovala! A o tej srande od Saloosu som ešte nepočula, no vyzerá celkom dobre, asi sa po nej v najbližšej dobe poobzerám, vďaka za tip :)

    Na mojom blogu práve prebieha Giveaway o Kawaii box, budem veľmi rada, ak sa zapojíš :)
    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  17. Tak to jsme na tom podobně :/ Za sebe moc doporučuji Zineryt (tuším, že je ale na lékařský předpis) a na zakrytí všemi známí Aknecolor :))

    OdpovědětVymazat
  18. Mi s akné pomohla až antikoncepce :) Ale přesvědčila jsem se o tom, že nejúčinnější je stejně pít hodně vody, jíst zdravě a pleť si důkladně čistit :)

    Blog by Vea

    OdpovědětVymazat
  19. Já na akné netrpím, spíš mě občas trápí póry. Produkty vypadají dobře a všechny jsou za příznivé ceny :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  20. Řekla bych, že mám pleť spíše smíšenou, občas mám akné, občas pleť vysušenou... když mám spíš akné používám Garnier pure tonikum, občas roll on od Aknelotu, tyto produkty mi vyhovují, ale zázrak to není, že by to až tak úplně pomohlo:) Celkem mě zaujal ten Aviril, ten znám, navíc Alpa je od nás z města :D. A ten Saloos:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  21. Skvelé tipy. O detskom zásype som už počula, ale nevedela som, že či to skutočne pomáha. Teraz vidím, že pomáha,takže sa teším kedy si ho kúpim. :)
    Colorful blog

    OdpovědětVymazat
  22. Mne s akné pomohli iba lieky, teraz mám pleť ako bábika. Zmizli nielen vyrážky, ale aj jazvy. :)

    www.rebelliouslily.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  23. Skvelý článok a vďaka za tip s detským zásypom, vyskúšam ho! Ale neupcháva póry? :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ja bych o svém akné mohla vypravet. Je to děs a do ted závidím lidem které to nikdy nezažili.. Ten dětský zasyp jsem jeste neslyšela takze kdyz me to zas potká, vyzkousim 😊👌🏻

    OdpovědětVymazat
  25. Mně tea tree ole nikdy moc nepomohl, ale dětskej zásyp asi zkusím! :)

    Karolína

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj :) Zaujal ma Tvoj článok. Ja keď som bojovala s akné, tiež toho nebolo veľa, čo pomohlo. Nakoniec mi dermatologička predpísala Roacutanne. To bol zas môj zázrak "přes noc". Je tam ale veľa opatrení pri užívaní, ale stálo to určite za to, a akné sa mi už nikdy nevrátilo :)

    http://beautybylenka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  27. Ja bojujem s problematickou pleťou tiež od puberty. Vyskúšala som snáď všetky overené aj neoverené recepty, ale už mi praskli nervy a zašla som za dermatologičkou. Sama neviem, čo z toho bude, som zvedavá :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ja osobne som tiež zástupcom skupiny ľudí, ktorých trápi nie úplne dobrá pleť. Skúšala som už ozaj všetko! A tým myslím od prírodnej kozmetiky, po drahú chemickú kozmetiku až po lekarsku na predpis. teraz pred pár mesiacmi som sa však konečne dostaal k dobrej kozmetičke a čo mi ozaj pomáha je pravidelné hĺbkové čistenie pleti, veľmi jednoduchá rutina a najmä to, že táto kozmetička odhalila, že moj eproblémy súvisia s mojou alergiou na parabény. Takže už bolo jasné prečo mám s pleťou stále problém :/ teraz to nie ej ešte 100% ale aspoň vidím konečne nejaké zmeny a všetko sa to dáva do poriadku :)
    Ivana xx

    OdpovědětVymazat
  29. Moc pěkný článek, kde seženu ten tea tree oil?

    theheartissue.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  30. O tom zásypu jsem četla že je super. Já na akné netrpím, za což jsem fakt ráda, ale občas mám období, kdy se mi sem tam dělá pár pupínků a nechtějí pryč a já jako největší čuně si to vždycky rozškrábu a pak se toho zbavuji další měsíc. I když je fakt, že od té doby co trávím víc času na sluníčku už se dlouho nic neobjevilo. Tak doufám, že to vydrží:D

    OdpovědětVymazat
  31. Slyšela jsem, že dětský zásyp funguje, ale sama jsem to nikdy nezkoušela, i když mě to docela láká, kdo by nechtěl mít obličej hebký jako dětskou prdelku :D :D :)

    OdpovědětVymazat
  32. S akné bojuji už několik rok. V létě jsem se konečně odhodlala jít ke kožní, ale vybrala jsem si asi špatnou doktorku, která mi předepsala jeden produkt, který mi na pleti udělal neplechu (krupičku), které jsem se zbavovala dva měsíce a pořád ji nemám pryč. Za poslední dobu používám produkty od Bione. Nedá se říct, že by akné zmizelo, ale je to lepší, než to bylo v létě. Achjo, co já bych dala za to, abych měla dokonalou pleť a nemusela se za ní stydět... Mimochodem, o tom zásypu slyším poprvé a určitě to vyzkouším!

    Jela jsem na červenou

    OdpovědětVymazat
  33. Moc dobře vím, co to je, když se chceš zbavit akné. Také jsem zkoušela vše možné, než jsem našla to, co mi pomáhá. Tea Tree Oil jsem teda nepoužívala, sice jsem o něm také slyšela, ale dala jsem přednost jinému oleji, a to CBD , po kterém mám pleť zase jako miminko :-) .

    OdpovědětVymazat