F We are good enough - Another Dominika

We are good enough

Viděla jsem jeden úžasnej film. Možná jste ho viděli taky. Matky na tahu. V originále - Bad Moms a originální název je mnohem víc trefnější.
Film jsem viděla v půl třetí v noci. Po tom, co jsem po týdenní prokrastinaci zasedla k učení, chytla depku, pokračovala v prokrastinaci, snažila se najít soubor s co nejmíň stránkama a s co nejvíc informacema (vysokoškoláci znají), chytla depku číslo dvě a pokračovala v prokrastinaci. A mezi tím vším jsem zjistila, že deadline na odevzdání seminárky se blíží. Pomalu mi dochází, že to za mě nikdo nenapíše a že bych si měla máknout. A místo toho koukám na filmy. Typická Domča.
A tak se oklikou dostávám k hlavnímu tématu článku.
Dělá to ze mě špatnou studentku? Měla bych se cítit špatně jen proto, že zrovna teď se mi to učení nehodí? Že kašlu na jedinou povinnost, kterou mám (= učení)?
Ne. Proč bych se měla cítit špatně?
I kdybychom se vykašlali úplně na cokoliv, co ostatní dělají a my bychom to logicky měli dělat taky, nedělá to z nás špatný lidi.
Proč se pořád poměřovat s druhými?
Nejsme jimi.

Jsme dost dobří. Na cokoliv. A v čemkoliv.

Zdroj

P.S. Ten film doporučuju.

CONVERSATION

23 komentářů:

  1. Já ten film doslova miluji, ten překlad názvu je hrozný, ale ten film boží! :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  2. Dobré téma k zamyšlení:) Myslím, že se na film budu muset podívat...

    BLKJOURNAL

    OdpovědětVymazat
  3. O filmu jsem slyšela, ale ještě neviděla. takže dík za tip, už se stahuje a zábava na večer je jasná :D V rámci prokrastinace samozřejmě :D Já to mám tak, že se začínám učit včas a tak, ale mám nějaký děsně neefektivní postup, protože čas utíká a furt nic pořádně neumím. A neumím správně relaxovat, ať dělám cokoliv, pořád u toho myslím na to, kolik toho ještě neumím a třeba ani ten film si nedokážu užít. Pomáhá mi jenom jít ven a ideálně s někým, abych neměla čas na vlastní myšlenky :D

    OdpovědětVymazat
  4. Milujem ten film, v kine som antom nebola al ehned jak ho vydali som si ho pozrela na nete a je peckový ! :))

    Tammybeaty

    OdpovědětVymazat
  5. Skvelo si to povedala! :) a ten film si určite pozriem :)

    OdpovědětVymazat
  6. Film si budem musieť pozrieť, vďaka za tip :) A držím palce so školou, určite to všetko zvládneš!

    Hello, my name is Ev

    OdpovědětVymazat
  7. Film jsem viděla. A bavila jsem se. Je to zase trochu něco jinýho.

    Prolhaná Mrcha

    OdpovědětVymazat
  8. Film si chcem pozrieť :) A som na tom rovnako a učením. Vždy keď sa začnem učiť po pár minútach to vzdám a radšej si zapbem seriál alebo čítam knihu :D

    OdpovědětVymazat
  9. Věřím, že to zvládneš a pokoříš prokrastinaci. Na ten film se chystám už od té doby, co jsem na něj viděla trailer, ale nějak furt není čas/chuť.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem ho viděla a je super, tolik jsem se u něj nasmála :D

    OdpovědětVymazat
  11. Moja reč! Aj keď učenie a všetky povinnosti som si skvele rozplánovala takže aspoň nie som v strese (zatiaľ). Inak ten film je naozaj boží! :)

    http://www.thefashiontwiins.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  12. Hezky řečeno (napsáno), je to pravda, že se nemusíme neustále poměřovat a cítit se provinile. Na druhou stranu poměřován s ostatními nás vede k lepším výkonům, protože jsme soutěživí, ale je fajn mezi tím najít rovnováhu a umět si odpočinout i bez výčitek. :)
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
  13. Haha, bud v klidu, ja jsem na tom naprosto stejne jako ty :D Jen mi pomalu dochazi, ze je celkem problem, ze v pondeli a utery mam tri zkousky :D To bude jeste sranda.

    BLOND SITE.CZ

    OdpovědětVymazat
  14. Film je opravdu super! :) mám to s učením stejně, většinou všechno dělám na poslední chvíli, ale provinile se nikdy necítím :D

    OdpovědětVymazat
  15. Film som pozerala na začiatku decembra s maminou (aké trefné :D) a dobre sme sa spolu nasmiali na tom :D
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  16. pekné slová, hovoríš mi z duše ;) film si určite plánujem pozrieť, Milu môžem :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  17. také se mi to začíná hromadit:). Film je úžasný! Viděla jsem ho měsíc, či dva zpět a nemohla jsem se od něj odtrhnout a určitě je originální název výstižnější, nechápu kam na ty české názvy chodí...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  18. To mi tak moc připomíná současnou situaci u mě :D Měla bych se připravovat na zkoušku a místo toho jsem zkoukla dva filmy, nastudovala si, kdo kde teď prodává koně a psy, úmyslně vyhledávala videa k youtube wars (já vím, až tak!) a našla si x nápadů, jak použít eos lip balm, a to ho ani nevlastním. O.o Nicméně díky za tip, na co kouknu zítra místo vypracovávání otázek. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Jé, na ten film jsem se těšila a pak na něj úplně zapomněla. Hned jdu stáhnout :D Překlady názvů filmů do češtiny jsou mnohdy k pláči.

    OdpovědětVymazat
  20. Díky že mi napomáháš v prokrastinici. Na film se ještě tenhle víkend kouknu. Učení počká. :D :)

    OdpovědětVymazat
  21. Pokud hledáte parádní čepice na zimu, vřele doporučuji Mohito. Rozhodně je to můj oblíbený obchod :) https://www.mohito.com/cz/cz/doplnky/cepice

    OdpovědětVymazat